Familiebedrijf – 3 de generatie – Vasto Rubber

Al 70 jaar is Rubber een begrip binnen de Familie Janssen. En even zo zijn Rubber, Jassen en Culemborg met elkaar verbonden. Zeg je Janssen Rubber dan spreek je van een Hollands degelijk kwaliteitsproduct. Inmiddels staat alweer de derde generatie Janssen aan het roer van het familiebedrijf tussen de rivieren in Culemborg.

Op het centraal gelegen industrieterrein de Pavijen bevind zich ons rubberproductiebedrijf waar wij onze producten met precisie ontwerpen, nauwkeurig produceren en uitgebreid testen.

Vasto Rubberfabriek Culemborg

Janssen Rubbertechniek is voortgekomen uit een familiebedrijf. Frank Vavrinek is zijn rubberfabriek de Vasto in de na oorlogse jaren Culemborg aan het spoor begonnen. De kennis is via grootvader op schoonzoon en uiteindelijk kleinzoon doorgegeven. Frank Janssen, de kleinzoon, heeft zich uiteindelijk gespecialiseerd in technisch rubber en rubber- metaalverbindingen. Kennis en kwaliteit hebben een hoogwaardig product als resultaat.

Wat van ons te verwachten?

Onze producten komen in nauwe samenwerking met de klant tot stand.
Hierdoor kunnen wij snel en doeltreffend leveren.

Onze uitgebreide specialisatie kunt u in onze producten terug vinden:

  • Technische en industriële rubbertoepassingen
  • Complexe rubber- metaalverbindingen
  • Rubber maatwerk in overeenstemming met de opdrachtgever
  • Rubber afdichtingen en dempers
  • Compleet gemonteerde eindproducten
  • Fenders en rubber voor de bandenvernieuwing

Van klant tot product

Vanuit uw idee, voorbeeld, tekening of probleem starten wij met een oplossing. Te beginnen met een 3d tekening van het te produceren product. Aan de hand van deze tekening kunnen wij exact de duur van de productie bepalen en een u een scherpe prijs bieden.

Na goedkeuring van de tekening wordt er een matrijs geproduceerd. Met deze matrijs maken wij een proefdruk van het product en vragen u deze te testen om zodoende aan uw verwachtingen te kunnen voldoen. Vervolgens produceren wij de gewenste oplagen en leveren deze snel bij u af.

Op de juiste manier geproduceerd en verbonden vormen rubber en ijzer een ijzersterke combinatie. Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van deze verbindingen en bieden u de beste oplossen voor uw rubber product.

Waarom kiezen voor rubber?

Rubber is onderhoudsvrij, duurzaam, presteert of beschermt in extreme omstandigheden en kostenbesparend. Wij gaan deze verbinding graag met u aan.

Neem contact op

Persoonlijke noot.

Frank is de naam welke ik van mijn ouders heb meegekregen, naar mijn opa Frank. De eerste rubbertechnicus in rubber binnen de familie. Ik ben er trots op om de naam eer aan te doen en het beroep verder uit te oefenen. Het is hard werken, dit beroep, maar de precisie en passie maken het elke dag weer waard.

Nog steeds lopen er mensen binnen die voor mijn opa of vader hebben gewerkt. Ze vinden het fantastisch om te zien hoe het ambacht nog steeds bestaat en zich verder heeft ontwikkeld.

Ieder nieuwe opdracht is een uitdaging. Het gebeurd wel eens dat er geen tekening voor handen is, dat er een probleem is waar geen oplossing voor bestaat of dat er simpelweg iets niet te verkrijgen is. Of het nu een onderdeel is voor een honderd jaar oude brandweerwagen, het wieltje van een draaimolen of een steun voor onder een luchthoorn, ik kan het maken. En dat maakt dit werk zo leuk. Pasgeleden zat ik boven op een vrachtwagen met klei een model te vormen zodat de hoorn goed kon aansluiten op het dak. Vervolgens hebben we van dat model een tekening en een matrijs gemaakt waarmee we uiteindelijk de juiste steun konden leveren. Een klein onderdeel dat veel verschil maakt maar voor onze klant niet beschikbaar was voor inkoop omdat het simpelweg niet bestond.

Als de eindgebruiker hier vervolgens enthousiast over is geeft mij dat een voldaan gevoel.

Ik geef mijn klanten graag een eerlijk en duidelijk advies om zodoende het meest geschikte rubber artikel te kunnen ontwikkelen.